Održan žreb za završni turnir ženskog nacionalnog Kupa „Milan Ciga Vasojević“

Održan žreb za završni turnir ženskog nacionalnog Kupa „Milan Ciga Vasojević“

U prostorijama Košarkaškog saveza Srbije danas je obavljen žreb za završni turnir ženskog nacionalnog Kupa „Milan Ciga Vasojević“, koji se 16. i 17. marta 2019. godine održava u Loznici, u dvorani “Lagator”.
U prvom polufinalu 16. marta od 16.00 časova sastaju se Crvena zvezda Kombank i Novosadska ŽKA, a od 18.30 časova Radivoj Korać i 021.
Pred brojnim gostima, potpredsednikom KSS za žensku košarku Anom Joković, komesarom Prve ženske lige i Kupa Bojanom Popovićem, predstavnicima klubova i košarkašicama, uvodnu reč dao je potpredsednik KSS za takmičenja Dušan Projović
– Velika mi je čast i zadovoljstvo što mogu da vam se obratim i, pre svega, da se zahvalim igračicama i klubovima koji su ostvarili uspeh i plasirali se na završni turnir. Takođe želim da se zahvalim domaćinu Loznici, koja drugi put zaredom organizuje finalni turnir Kupa Milan Ciga Vasojević i smatram da je KSS u toj sredini našao strateškog partnera. Posle muškog Kupa očekuje nas i ženski, želimo da sve protekne u najboljem redu, da pobedi najbolji i da svi posle ovog Kupa budemo još bolji ljudi… U isto vreme će biti održan i Beobasket mini kup, a želja nam je da najmlađe košarkašice budu deo spektakla.
Prisutnima se, ispred organizatora, obratio i pomoćnik gradonačelnika Loznice Dejan Stalović.
– Veliko mi je zadovoljstvo da vas sve pozdravim u ime grada Loznice i u ime našeg rukovodstva, da vam poželim dobrodošlicu u naš grad. Nadamo se spektaklu i očekujemo da najbolji pobedi. Mislim da je lepo rečeno da Loznica i KSS stavarju strateško partnerstvo. Veliki broj mlađih reprezentativnih selekcija se godinama unazad priprema u Banji Koviljači, odakle odlazi na velika takmičenja i donosi medalje. Nama je to velika čast i nadamo se da će tako biti i ubuduće. Uvereni smo da će predstojeći finalni turnir Kupa Milan Ciga Vasojević proteći u najboljem redu i spremni smo za to takmičenje, koje će se održati u našem Sportskom centru „Lagator“ sa potpuno novim parketom i koševima. Loznica je definitivno grad sporta i sa velikim zadovoljstvom vas očekujemo u našem gradu, a mislim da je ovo odlična uvertira za predstojeće Evropsko prvenstvo seniorki, koje će se održati u našoj zemlji.
Nacionalni Kup samostalne Srbije igra se od 2006. godine. Trofej je najviše puta osvajao Hemofarm, čak pet puta, Partizan se radovao tri puta, Crvena zvezda dva puta, a Radivoj Korać i Vojvodina po jednom.
I ove godin

odrzan-zreb-za-zavrsni-turnir-zenskog-nacionalnog-kupa-milan-ciga-vasojevic